Ini cokelat celup.. celup.. celup...

Salam...

Jumaat dah hari ni.. esok cuti hoyee... boleh tido puas2.. harap hujan lebat satu hari.. hahaha... 

Aku teringat satu iklan coklat dulu... tak silap nama coklat tu NINI kot.. kalau salah tolong aku betulkan ye.. dah tak berapa ingat.. kan lagu iklan tu macam tajuk aku tu rasanya... Tapi aku bukan nak citer pasal coklat NINI tu.. 

Pagi tadi aku pergi isi petrol kat Mobil.. Kalau dah sampai mana2 stesyen petrol ni.. bukan budak kecik je hati gumbira... mak budak kecik macam aku ni pun gumbira... kononnya situlah tempat segala macam makanan ada.. kalau budak kecik pulak.. segala mak nenek mainan pun ada.. tapi kalau anak aku ada memang aku tak bagi turunlah.. sebabnya.. mainan yang tak masuk dek akal diambiknya.. pening aku.. 

Tapi ni kisah aku pagi tadi.. aku ni memang suke cokelat ni.. kalau singgah Mobile yang dekat dengan office aku ni.. mesti aku sambar sepapan coklat... untuk kudap-kudapan waktu bekerja... kang tawar hebei pulak tekak tu bila takder kudap-kudapan... 

Pagi tadi aku nampak cokelat baru kot yang dikeluarkan Cadburry ni.. ker aku je baru perasan pasal cokelat ni.. atau korang dah lama tau.. cuba citer kat aku...

Bukan sepapan aku rembat.. tapi dua.. sebabnya hari ni en. Suami yang bagi duit isi petrol.. selalu tu aku pergi sorang.. dia suruh isi rm50 tapi aku isi rm 40.. rm 10 aku rembat untuk beli cokelat ni.. jimat rm aku hehehe... isteri mithali betulkan.. pandai memperdagangkan duit en. Suami.. adik2 yang baru nak meniti rumahtangga elok ikut sikap akak ni.. ihiks.. tapi jangan selalu tau... 

Tupperware sebelah tu breakfast aku untuk pagi ni.. nak tengok hasil dalam tupperware tu...meh.. aku tunjuk sikit..

Ada meehon, Karipap tiga ketul dan ayam masak apa pun aku tak tau.. sebab dalam bekas tu aku tengok serai je banyak.. tapi sedap jugaklah.. menepati isi padu tekak aku... hasil ni semua aku beli kat kantin kilang je.. murah...

Psst : esok nak melepak tido ke atau nak berjalan2 sakan.. kat mana best nak bawak anak2 berjalan ye?

34 comments:

  1. alamak, haha..niesz lupe, coklat niesz dlm peti sejuk x mkn lg..heeeee...

    sodap nye kak, nk karipap satu..hehe..

    ReplyDelete
  2. COKlat? erm kurang mkn coklat. tp karipap tu saya suka...

    ReplyDelete
  3. betul tu kak,NINI namanya sebab izan ingat sgt time adik izan kecik yg kami pnggil nini tu,kami suka dok ejek2 dia dgn lagu tu hehe,ishh tak baik ejek kan tp jd kenangan plak...dh besar,dia suruh org pnggil dia ieda plak,nini dh hilang sama la mcm iklan tu yg dh takde skrg hehe...

    slmt berhujung minggu kak!~

    ReplyDelete
  4. aishah, hany sabtu bantai tido jer la, sbb husband keje...ahad baru bleh jenjalan...

    giler ar, pagi2 bukak blog nampak cokelat...uuuu

    ReplyDelete
  5. eh cadbury baru kah? tak pernah jumpa pun??

    ReplyDelete
  6. dabel choc tu anak2 akk suka Kebaya..tp yg finger2 tu cam tak pernah tgk la...baru kut..

    ReplyDelete
  7. sedapnye cekelat tu.. dni nak beli la hari ni :)

    ReplyDelete
  8. iols berkenan dgn isi bekal itew!

    iols pun suker banget makan cokelat
    [tu pasal iols gemuks kan????]

    tho doktor selalu cakap
    kurangkan makan cokelat
    tak elok utk yg ada migrain

    tetap gakkk ---- tak peduli
    makannnnn!~

    ReplyDelete
  9. aaa kita report suami akak. hihi

    ReplyDelete
  10. coklat yg cookies tu sedapp kan kak! neena suke makan yg tu.. :D

    ReplyDelete
  11. coklat sedapnya...pssttt akak..eida pun slalu buat cam akak buat..hahahaha syhhhhhhhhhhhhhhh rasier taw.. :P

    ReplyDelete
  12. bawak gi taman naik basikal..kasi riadah sket.. hati gembira ..badan pun sihat

    ReplyDelete
  13. Oh ada yea? I pun tak pernah beli lg coklat terbaru ni cuma skrg ni.. I tgh kemaruk beli satu coklat ( lupa plak jenama), tapi rasa2nya jenama baru la.. bungkus dia kuning keemas2an.. dlm dia ada almond. Kurus2 je coklat tu, ada 3 ketul dlm dia. Memang sedap.

    ReplyDelete
  14. sedapnya coklat..gi taman burung pun ok..tp kat dataran merdeka ada carnival harian metro sempena ulangtahun yg ke 20..hehe..

    ReplyDelete
  15. ahhahaa tul tu kak ratu...kak ratu tu coklet baru tuh...sebelum ni yg ade coklat moist yg dalam ade cholate lembek tu...uwaaaaaaaaa saya pon makan coklat tapi sebulan sekali gituw..banyak mana??? hahhahaha yg besar tu jugak la kongsi 3org akekekeke mana boleh tak makan coklet kannnn...wahh ni yg baru nak test carik...tapi kena hadap bulan depan la gamaknya...

    ReplyDelete
  16. akak..sejak sya wat mcm akak tu..suami sya je yg g bayar je skang kat kaunter minyak tuh..huhu

    ReplyDelete
  17. eh tak penah nampak la coklat tu kak....tapi lieya tau cadbury skrang packaging die dah cantikkan.....nanti nak try cari jugak ar kak.....terliur plak hah (mak yong skran gni pantang tgk, asik laa terliur kikikiki)

    ReplyDelete
  18. Alahai... satu kaler je sarapan tu...

    Takde ke hijau ke, (hijau itu indah dan permai, kan) merah ke....

    kasik meriah....

    ReplyDelete
  19. sgt mnggoda makanan itu ! lapar ni kak ! hihi..

    anyway choc cadbury yg baru tu kte pn tak tau..huhu

    ReplyDelete
  20. nik tiap kali nak beli cekelat baru..mesti teringat cekelat dalam peti ais..hukhuk..

    (padahal gigi sakit...tak sedar diri sungguh..hohohoo)

    ReplyDelete
  21. hahaaaaa ingat lagu tu,, nini cekelat celup...

    ReplyDelete
  22. g berkelah di tepian pantai or sungai..best2x..hee..~

    ReplyDelete
  23. esok klu hujan confirm tido jee ;p

    ReplyDelete
  24. salam..wah..murni sungguh niat hehe..saya pulak time cuti doakan cuaca elok bkn apa..boring duk dalam umah je huhu

    ReplyDelete
  25. walaupun Labuan ni coklat murah2 tp No jarang makan coklat kak..No ada migrain jd kene kurangkan lah..tp naik terlio la plak bila akak tayang waaaaaaaa...pastu tang bekal jd lapoooo la plak....waaaaa

    ReplyDelete
  26. karipap tu mcm menyelerakan jer... :)

    ReplyDelete
  27. assalamualaikum

    kita pon suke mkn coklat... kat dalam peti ais ada se'bundle' coklat lagi belum dimkn... =) ~

    ReplyDelete
  28. ade terperasan jugak coklat yg jejari tu tp lom try bli lagi..sedap ke RK?

    ReplyDelete
  29. Jarang makan coklat..tapi kalau dapt mmg sedap.. tak penah lagi makan coklat yg ini.. nak cuba laa cari nanti.. :)

    ReplyDelete
  30. Hahaha. Kalau cam tu saya kena hati2 ngan isteri saya esk kan....takut dia perdagangkan duit saya jugak. Hahaha. Akak..akak..

    ReplyDelete
  31. menggadai RM10 untuk coklat? Wow! Sedap! hikhik

    ReplyDelete
  32. kalau beli mesti akan berebut ngan adik.. hehe..

    ReplyDelete
  33. hahah celup-celup pun tak pe. janji sedap!

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...