Tak tahu kenapa...

Salam..

Panaskan 2/3 hari ni.. Huish tak tahan dibuatnya.. tu yang nak bangun malam2 untuk basahkan badan.. dah lembab2 badan barulah boleh tidokan...

Malam tadi dengan tahap kepanasan yang melampau.. ditambah pulak dengan perut aku yang tiba-tiba sebu.. mungkin sebab aku makan durian agaknya... dahlah semalam aku tak makan mee kari je.. tu pun aku makan kat rumah jiran yang ada buat makan-makan... balik dari rumah jiran tu je terus aku melantak durian dengan uzrei.. dua beranak je kitorang bedal dua biji.. lagi sebiji simpan ingat nak buat serawa durian..

Berbalik pada perut aku yang sebu tu.. aduhai rasa nak menangis aku dibuatnya... lepas sapu minyak barulah aku boleh tido sampai pagi.. masa sapu minyak tu.. banyak kali jugaklah aku sendawa... masa tu rasa nak tumbuk2 je perut.. biar angin tu keluar dengan cepatnya... patutnya aku kena stanbay ENO kat rumahlah..

Nasib pagi ni aku dah ok sikit.. cuma masih terasa nak sendawa lagi....

aku tak tahu apa motif aku letak gambar ni.. 
cuma aku rasa monyet ni comei je...
Sumber dari google...

Psst : Makan durian dengan tanpa makan makanan yang berat boleh dapat effect macam ni ke?

22 comments:

  1. panas tu makan surian dgn perut kosong. saya kalau makan durian paling byk 5 ulas je, lepas tu perut semacam je. suka tu mmg suka tapi tak tahan,

    ReplyDelete
  2. panas ye kak..sini pantai timur hujan sepanjang hari...huhu...

    senangnya nk dpt durian tmpt akak yer..izan ni nk tgk org jual pun mcm tak nampak aje tepi2 jln ni huhu

    ReplyDelete
  3. owh..padanla nik panas jugak 2 3 hari ni..kiranya memang cuaca la ye....hee....

    akak mesti lagi terseksa...makan doyan lagik..hihi.. =)

    tapi kan kak...panas punye pasal..nik sampai rasa nak tido dalam esbok je

    ReplyDelete
  4. ya..betul tu kak..kan durian tu ada gas..lawan ngan perut kosong penuh gas jadi sebu perut akak...kesiannya akak..takpe, lepas ni kene makan yg alas dlu br leh pulun lagi hehe..No pun suka duyan..mai peberet..

    ReplyDelete
  5. Dah agak dah...mesti u dah termkn durian. Klu utk sakit perut plak, kami selalunya beli actal je.

    ReplyDelete
  6. hu memang panas lagi makan durin. perut kosong makan durian tak boleh.gas dah masuk dalam perut, itu kajian sains mengikut cara akaklah.monyet =durian =

    ReplyDelete
  7. eh... kat area gombak tpt akak hujan la...
    pasal perut tu... akak rasa mee kuning kat mee kari pun sama angin... pastu ko tambah durian lagi la... akak mmg tak masak mee kuning kat rumah sbb hubby tak tahan nnt sakit perut... klu nak guna mee kuning ganti dgn spagheti... klu tak pun cuci mee kuning bersih2 pastu rebus semula... sejukkan... baru bole makan... cerewet sket la...

    ReplyDelete
  8. Tp ko dah makan mee kari kan Kebaya...mungkin sbb kau bedal byk durian tu...tu yg sebu perut ko...

    ReplyDelete
  9. skang mmg musim panas kan kak, huhu...tapi kat Terengganu banjir lak, itulah yg dinamakan kuasa Allah...

    ReplyDelete
  10. Memang la perut kosong pastu layan Durian .. confirm la perut masuk angin durian kan ade Gas' gas yg tertentu ;p

    ReplyDelete
  11. ye la perut akak kosong memang la macam tue...kot...yg penting pekena nasi dulu

    ReplyDelete
  12. akak dah makan mcm2 kat umh jiran akak kot, becampo ngan doyan.. mm.. tu yang sakit pewut kot...

    ReplyDelete
  13. mlm td n pgi ni area rmh saya hujan...agak sejuk ;)

    ReplyDelete
  14. hehehe tak tau la kak..minum banyak air masak la kot

    ReplyDelete
  15. emmm....ratu tak makan durian... :)

    ReplyDelete
  16. monyet tu sebagai perhiasan n3...walaupun tak ade kaitan...

    ReplyDelete
  17. durian + mee kari (santan/rempah) = memanglah sebu perut tu..:P

    lain kali standby pil charcoal kat rumah. Senang. Cepat buang angin.

    ReplyDelete
  18. tetiba semalam asben eida suruh eida belanja dia durian..hehehehhe

    ReplyDelete
  19. durian kan ada gas yang boleh buat angin satu badan..

    ReplyDelete
  20. kompomla makan durian perut sebu kak...hehe..saya pon ade makan gak,pastu pening kpala terus sebab manis sangat..hihi

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...