Sambal tumis udang permintaan makYong..

Salam...

Ni kisah nak tunaikan permintaan makYong aka anak buah aku. Baru je peknen lepas tu tetiba dia teringin pulak nak makan sambal udang. Nasib dia minta semalam bolehlah aku tunaikan kebetulan semalam ada pasar kat rumah aku. Dapatlah udang yang segar bugar.

Taknak citer banyak kali ni. Sebab hati aku sedeylah mengenang kisah budak kecik ni.. tu nanti2 aku citer ye.. Aku nak ada kekuatan dulu untuk bercerita kisal budak kecik yang comel ni. herm...

Makyong yang berbaju biru tu ye... 

sambal tumis udang berenang.. 
banyak pulak minyak dalam gambar ni..

Pucuk paku goreng berduet pulak dengan sotong manje meliuk lentok.

Ikan goreng bersimpang siur hilang arah tujuan.

Apam balik sedap sangat beli kat pasar malam rumah aku.. suka tang jagung yang meleleh leleh tu...

Bubur pulut hitam penyambung kasih.
Sebab apa penyambung kasih bubur ni kakak aku yang masak hehehe.. sedap..

Psst : korang sanggup ke tinggalkan anak kecik korang dengan pengasuh selama seminggu.. Kalau aku memang tak sangguplah.. Tapi mungkin keadaan kot terpaksa buat macam tu.. herm.........


20 comments:

  1. nak tinggalkan sehari pun xsanggup kak....apakan lagi seminggu..tapi mungkin ada sebab2 tertentu yang terpaksa tue eida xtaw la....huhuhu tapi mintak di jauhkan la...

    ReplyDelete
  2. Paling tirgoda dgn bubur pulut hitam kegemaran ku

    ReplyDelete
  3. Kakak bayangkan RK cakap lurus tegak tapi hati lembut mudah tak sampai hati bila ada seseorg meminta. Itu jadinya sambal udang ye...

    Kakak pernah tinggalkan anak-anak masa kecik lagi kerana nak menunaikan Haji- bukan seminggu RK tapi 43 hari tau....

    ReplyDelete
  4. tinggal utk g kerja ni pun kdg2 menitik air mata, ni kan nak tinggal lama2...

    ana pernah di cop kedekut anak bila xbg anak tdo rumah org lain.

    ReplyDelete
  5. Amboii pulut itam tu... rasa nak jilat jer monitor. Selera sungguh nampaknya.

    ReplyDelete
  6. saya suka la tgk ikan goreng akak. macam rangup2 je
    akak nk p mana. course ke sampai seminggu tinggal

    ReplyDelete
  7. berenag renang udang tu~keh keh~~

    *jagung apam balik tu~ahh~~~

    ReplyDelete
  8. Sayangkan anak tinggal2kan..mana peribahasa akk ko cedok ni...kihkih...ikan grg simpang isur arah tujuan tu yg tak bleh blah tu...sukahati ko jer letak nama kan...terkumpul kat dlm perut jugakkkk...

    ReplyDelete
  9. alahai...untung kan kak jadi makyong..seru jek laa nak mkan ape...sume org sanggup buatkan heeheheh....tingat mase preggy ari tu....he he he

    adoikak, pagi2 buat lieya meleleh tgk menu akak tau....lagi2 ade pucuk paku tu...sodap tuuh!!

    tang tgl anak tu, lieya tak sanggup kak...tapi nak buat camne....terpakse kan...

    ReplyDelete
  10. Wow sambal udang dan pucuk paku..duet yg sesuai sgt.. nyum2 :)

    ReplyDelete
  11. berselera...sedap
    kalau beli apam balik mesti minta kacdng lebih..

    ReplyDelete
  12. buka time2 ni sedap juga ada santapan ni hehe..yg pali No suka nak ratah sayo pucuk paku tu..mmmm sedaaaapnye

    alahai..rasanya macam tk sanggup je klo dengan pengasuh..tp klo adik bradik kite ke..mak kite ke ok juga klo terpaksa kan..sekiranya No masuk wad beminggu2 No rasa mesti Abang col Ma dan Ayah mintak tolong dorang tengokkan time dia p kerja..time malam2 abang memang boleh harap..tapi mintak jaoh la keluarga No dalam masalah...amiiiin...

    ReplyDelete
  13. kali ni tikar x terbalik ek?

    ReplyDelete
  14. sambal udang tu menggugat iman...

    er er no komenlah bab tu...lom kawen..hehe.

    ReplyDelete
  15. ikan goreng tak tinggal tu :))

    ReplyDelete
  16. bissmillah...dah lama tak makan apam balik...sedapnye..

    kenapa R/Kebaya kena pi kursus ke...?

    ReplyDelete
  17. sedapppp..kalo match dengan asi lemak mesti lagi perghh..memang berkali2 tambah

    ReplyDelete
  18. oooo bubur pulut hitam itu sgt heaven...huhu

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...