kurangkan kata2 - eskrem

Salam.. 

Selamat pagi semua. Hari ni nak berbicara dengan mengurangkan kata-kata. Biarlah gambar yang bercerita. 

 makan eskrem.. mama blanje. 

abang tenung eskrem adik. adik tanya nak ke? abang kata nak......

ok.. adik suap abang ye..

ok.. rasa abang punyer lak.. sedap tak.

ok.. kita tukar.. sudahnya abang makan eskrem milo adik.. dan adik makan eskrem mat kool abang.

Tapi eskrem mat kool tu tak menepati selera si adik.. sudahnya mama dia yang habiskan.. eskrem milo tu akhirnya diorang berkongsi. huh.. 

ingatkan nak kurangkan kata-kata.. tapi banyak jugak.. herm....

ok. dah habis

28 comments:

  1. ahaha...sib baik adik baik hati nk tuko kan...

    ReplyDelete
  2. wohh lama x makan eskrem. eskrem peberet saya yang paddle pop yg kaler2 pelangi tuh. besttt

    ReplyDelete
  3. ni saat2 bekerjasama ye kak hehe

    ReplyDelete
  4. komited betul budak baju biru tu makan eskrem~keh keh~

    ReplyDelete
  5. alahai comeinyer dua beradik ni makan sekerim...nak cikit

    ReplyDelete
  6. hahaha....klu eskrim mat kool tu warna coklat baru diorang suka kot....

    ReplyDelete
  7. ish ish bagusnye kak...dieorg leh share2 eksrim hah...kagum lieya tau...anak2 lieya siap mkn lambat2 takut aiskrim tu abis...sape abis dulu die kalah kononnyer...adoi laaaaa.....

    ReplyDelete
  8. So sweet leh plak tukar2 eskrem ekk.. okey laa..tuh tak berebut2 kan.. :)

    ReplyDelete
  9. anak2 akak pun camtu, pantang jumpa aiskrim, tak penahnya tak beli

    ReplyDelete
  10. Perkongsian yang membahagiakan. :)

    ReplyDelete
  11. comel je adik sanggup tukar dgn abg...

    ReplyDelete
  12. baik nak berkongsi sama2 ni...
    bleh plak tukar-suka-sama-suka...

    ReplyDelete
  13. klu untie gebus ada kat situ, untie pun nak tumpang share jugak

    ReplyDelete
  14. hahaha
    ni adik yg mengalah dgn abang ker, abang yg mengalah dgn adik ni?
    ;)

    ReplyDelete
  15. sharing is carng... bagus..amalan mulia ni

    ReplyDelete
  16. makan eskerim kena ikut saiz la mama...
    nyomel2 budak bujang ni...

    ReplyDelete
  17. adatlah tu jadi abang kena banyak beralah..

    kalau dari kecil kita dah ajar dia berkongsi..senanglah sikit

    ReplyDelete
  18. aiskrim mat kool tu dak Kakak paling suka.. dak Adik tak minat.. ;)

    ReplyDelete
  19. ekremm milo tu feberet aunty tu....
    nk cr lah balik ni :)

    ReplyDelete
  20. orang demam nak mkn ais krim, boleh?? nak ais krimmmmmmmmm jugak.. bestnya...

    ReplyDelete
  21. sweet je adik dan abang berkongsi eskrem :) :)

    ReplyDelete
  22. alallalala...manisss nyer lah hai dua badik ni..berkongsi-kongsi...

    ReplyDelete
  23. kasih ada dan abang..akhirnya berkongsi jua..

    ReplyDelete
  24. bagus tak berebut kan sis..
    betul betul 'sharing is caring' nie...

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...